Україна стала першою країною, де поїздки BlaBlaCar доступні на Картах Google

Україна стала першою країною, де поїздки BlaBlaCar доступні на Картах Google

Поїздки, опубліковані на BlaBlaCar, тепер доступні в мобільному додатку Google Карти.

Компанія Google об’єднала зусилля з міжнародним сервісом спільних поїздок BlaBlaCar, щоб запропонувати своїм користувачам ще один спосіб пересування між містами. Поїздки, опубліковані на BlaBlaCar, тепер доступні в мобільному додатку Google Карти. Першими оцінити і скористатися пропозицією зможуть користувачі України та Бельгії.

Основна задача — підвищити мобільність

Окрім поїздок на автомобілі, велосипеді, громадському транспорті та піших прогулянок користувачам Google Карт тепер доступний і райдшеринг. Поїздки між містами, запропоновані на платформі BlaBlaCar, інтегровані в секцію видів транспорту, рекомендованих картографічним сервісом Google.

Прокладаючи маршрут між містами в мобільному додатку Google Карти, користувачі зможуть порівняти декілька транспортних опцій, в тому числі і райдшеринг, та скористатися найбільш підходящим варіантом. Користувачі, на чиїх смартфонах вже встановлений мобільний додаток BlaBlaCar, будуть перенаправлені на сторінку зі списком доступних поїздок за обраним маршрутом. Ті, у кого додатку немає, будуть автоматично переадресовані в AppStore або Google Play.

Райдшеринг, як демократизація мобільності

Інтеграція в Google Карти підкреслює значимість і популярність райдшерингу, який подарував суспільству новий рівень мобільності, зробивши подорожі доступними і зручними.

Влітку 2017 року BlaBlaCar планує побити новий рекорд — 10 мільйонів запропонованих місць на платформі лише у Франції, країні, де заснований сервіс.

Україна, де BlaBlaCar працює менше 4х років, вже стала однією з найбільш швидко зростаючих країн для райдшерингового сервісу. Тільки за останній рік близько 1 мільйона українців приєдналося до міжнародної спільноти, а спільні поїздки всередині країни стають все більш популярними. У червні цього літа українські водії запропонували понад 35 тис. місць між Києвом і Одесою. Це еквівалентно 30 пасажирським автобусам в день.

Перспективи глобальної співпраці

Співпраця Google і BlaBlaCar носить глобальний характер і може бути масштабованою на 22 країни, в яких працює райдшеринговий сервіс. Першими країнами, користувачам яких вже доступна пропозиція, стали Україна та Бельгія.

Філіп Кайрол, керівник відділу по роботі з партнерами в BlaBlaCar, прокоментував: «Співпраця з Google  це чудова новина для всіх користувачів, які зможуть бачити поїздки BlaBlaCar в додатку Google Карти. Це дасть можливість людям обирати найбільш оптимальні варіанти транспорту для подорожей, включаючи доступні і зручні спільні поїздки на автомобілях. Ми переконані, що за мультиваріантним та інтегрованим транспортом майбутнє і ми зробили великий крок вперед, запропонувавши користувачам вибір між поїздами, автобусами і райдшерингом».

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride