BlaBlaStory з Дмитром Пастухом: «Будьте добрішими, воно повернеться»

Зміст
  1. Розкажи декілька слів про себе: чим займаєшся, що любиш
  2. Як давно ти почав подорожувати? Як обираєш нове місце для подорожей?
  3. Розкажи про свій досвід на BlaBlaCar. Як почав користуватись? Куди найчастіше їздиш?
  4. Чи є у тебе лайфхаки про те, як можна заощадити у подорожах?
  5. У тебе є цікаві історії з подорожей?
  6. Дай декілька порад початківцям

BlaBlaStory – це історії про подорожі, натхнення, пригоди і нові знайомства. Ми поспілкувались з Дмитром про подорожі з домашнім улюбленцем та дізнались декілька лайфхаків для поїздок. 

Розкажи декілька слів про себе: чим займаєшся, що любиш

Звуть мене Дмитро. Я займаюсь онлайн маркетингом. На разі допомагаю торгівельній компанії спілкуватись на просторах інтернету зі своїми існуючими та потенційними клієнтами. Також веду свій канал в Telegram, в якому описую новини зі світу онлайн маркетингу і технологій.
Мені подобаються подорожі, я прихильник здорового способу життя, спорту і правильного харчування. Люблю собак і займаюсь особистим розвитком.

Як давно ти почав подорожувати? Як обираєш нове місце для подорожей?

Подорожувати я почав ще зі студентських часів. Тоді я долучився до лав команди КВК і на той час нашим основним засобом пересування був потяг. Об’їздили майже всю Україну: від Луцька до Луганська. Сьогодні ж у мандрівках досліджую спосіб життя в інших країнах. Поки список відвіданих країн невеликий (всього 4), але плани щоразу стають насиченішими.
В першу чергу, мені цікаво вивчати нове: інший спосіб життя людей, культуру, кухню, не пропущу екзотичні продуктові ринки… Тому країнами Європи менше цікавлюсь, бо культура схожа на українську. Планую шукати нове в Азії і, мабуть, Америці, а Європа для мене – це морський і гірськолижний відпочинок.

Розкажи про свій досвід на BlaBlaCar. Як почав користуватись? Куди найчастіше їздиш?

Під час подорожей Україною активно користуюсь сервісом BlaBlaCar. Зареєструвався у 2014 році: перші 1,5 роки їздив пасажиром, і ще 1,5 – водієм.
Вважаю, що найголовніше - це уважно обирати попутників. Усім раджу читати відгуки, дивитися інформацію про автомобіль, задавати питання водію по телефону.
Зараз я майже щоразу беру пасажирів під час поїздки додому (Київ – Кам’янець-Подільський), інколи беру з собою свого собаку. Зазвичай пасажири його полюбляють.

Чи є у тебе лайфхаки про те, як можна заощадити у подорожах?

При виборі нового маршруту прислуховуюсь до порад, потім вивчаю країну / місто / регіон: читаю статті, переглядаю фото, дивлюсь «Орел и Решка. Шопинг» – мене дуже цікавлять гастротури, дрібниці, що формують культуру та інші, незвичні для мене речі.

У тебе є цікаві історії з подорожей?

Якось я планував поїхати додому, але не мав кому залишити свого собаку Хаті і тоді ми вперше спробували з ним поїздку в якості пасажирів. Дякуючи сервісу, знайшов попутників, які погодились взяти мене з собакою. Незважаючи на те, що дорога назад зайняла 11 годин замість звичних 6-7 через проблеми з автомобілем, у кінці поїздки я подякував водієві, що погодився взяти мене з білим пухнастим другом і побажав гарної дороги. Будьте добрішими, воно повернеться.
Понад рік назад я отримав змогу сам стати водієм. Чесно кажучи, одна з причин покупки авто – можливість завжди взяти з собою Хаті. Після придбання автомобіля почав більше їздити з ним додому. Він дуже подобається пасажирам. Хаті згадують у відгуках і високо оцінюють поїздку. Окрім подорожей додому, ми з ним встигли пройти підйом на карпатську вершину “Піп Іван Мармароський”, накупатись і напитись солоної води під Одесою, назбирати грибів у сусідніх з Києвом областях. До всіх цих місць ми їздили разом на авто, часто з попутниками.
Звісно, Хаті непросто переносить далеку дорогу (йому жарко, мало місця), але по його поведінці помітно, що головне - бути біля хазяїна, адже він - найкращий друг.

Дай декілька порад початківцям

Подорожуючим раджу просто подорожувати, але не забувати про безпеку. Сам факт подорожі - це вже круто, досліджуйте.

Читати далі

    viktoriia.nikolenko

    Схожі статті

    Піднімайся наверх