День Землі 2018: як спільнота BlaBlaCar піклується про планету

22 квітня 2018 року, в Міжнародний День Землі, ми говоримо про те, чому важливо піклуватись про довкілля та як саме ми разом з вами можемо це робити.

Так, ми використовуємо 80% речей в середньому лише раз на місяць; власники дрилів за весь час користуються нею 12-13 хвилин. А власними автомобілями ми користуємось за призначенням приблизно 20 хвилин на день. У 97% випадків вони просто стоять на парковках, в гаражах чи на стоянках. До того ж, обмінюючись товарами, споживачі не лише заощаджують, але і сприяють зниженню попиту на матеріали та використання енергії. Таким чином, економіка спільного споживання може розглядатися, як сприятливий перехідний процес сталого розвитку.

Популярність економіки спільного споживання, очевидно, є однією з найважливіших глобальних соціально-економічних подій світу за останні десять років. Використовуючи онлайн платформи, мільйони споживачів почали пропонувати свої товари для споживання безкоштовно або за символічну плату. Хоча така практика існувала і до онлайн платформ, вона була обмежена шерингом між друзями та сім'єю.

З екологічної точки зору, роль шерингових платформ та сервісів полягає у тому, щоб спонукати людей бути менш залежними від індивідуальності власності речами, а замість цього отримувати швидкий і простий доступ до товарів, які належать іншим людям та у більшості випадків не використовуються.

Згідно з дослідженням PwC, 76% американців вважають, що економіка спільного споживання на сьогоднішній день має чи не найбільш позитивний вплив на навколишнє середовище, а 91% американців впевнені, що сучасний спосіб життя створює занадто багато сміття, яке забруднює планету. Як ми разом з вами піклуємося про планету?

[subsection-title]Зменшуємо шкідливі викиди у повітря[/subsection-title]

Викиди від транспорту — одна з найбільших проблем для планети. Вам відомо, що 27% викидів парникових газів створені саме автомобілями? Цю кількість можна зменшити завдяки спільному використанню громадського чи особистого транспорту. Наприклад, за останні 12 місяців користувачі BlaBlaCar, подорожуючи з попутниками та розділяючи витрати на пальне, зберегли приблизно 1 мільйон тонн СО2.

[subsection-title]Зменшуємо споживання пального[/subsection-title]

Окрім зменшення шкідливих викидів в повітря сервіси спільних поїздок мають ще одну перевагу — зменшення споживання пального. Оскільки бензин є невідновлюваним ресурсом, ця перевага є дуже цінною. BlaBlaCar дозволяє опублікувати поїздку і розділити витрати на пальне з попутниками, яким по дорозі. За останні 12 місяців користувачі BlaBlaCar зберегли 500 000 тон пального, що еквівалентно 250 000 кругосвітніх подорожей на автомобілі чи достатньо, щоб освітлювали Лос Анджелес протягом року.

[subsection-title]Подорожуємо екологічно[/subsection-title]

Наша мета — зменшити кількість незаповнених автомобілів на дорогах, що позитивно впливає на навколишнє середовище. Середня заповнюваність автомобіля BlaBlaCar — 2,8 людей (у порівнянні із середнім значенням у Європі – 1,7 людей).

Плануєте тривалу подорож і маєте вільні місця в автомобілях? Не їдьте самі — опублікуйте поїздку і подорожуйте з попутниками. Так ви зберігаєте навколишнє середовище і планету.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Читати далі

    yuliia.krupenko

    Піднімайся наверх