BlaBlaCar підтримує українців та припиняє розвиток бізнесу в Росії

BlaBlaCar підтримує українців та припиняє розвиток бізнесу в Росії

У зв’язку з нападом Росії на Україну та відповідно до санкцій, запроваджених ЄС проти Росії, компанія BlaBlaCar оголошує про припинення розвитку бізнесу в Росії.

Київ, 10 березня 2022 — У зв’язку з нападом Росії на Україну та відповідно до санкцій, запроваджених ЄС проти Росії, компанія BlaBlaCar оголошує про припинення розвитку бізнесу в Росії.

Абсолютна підтримка України

З початку війни першочерговим завданням для BlaBlaCar як компанії було надати підтримку 85 співробітникам в Україні, допомагаючи їм переїхати у безпечніші місця та пропонуючи їм фінансову, матеріально-технічну та психологічну підтримку.

Також компанія BlaBlaCar зосередилась над тим, щоб забезпечити українцям доступ до транспорту та негайно адаптувала свою карпулінгову платформу для водіїв-волонтерів та біженців. В Україні, Польщі, Румунії та Угорщині водії тепер можуть пропонувати безкоштовні поїздки на BlaBlaCar та брати стільки пасажирів, скільки зможуть*. На сьогоднішній день користувачі BlaBlaCar вже допомогли 80 000 українцям дістатися більш безпечного місця.

У Західній Європі автобуси BlaBlaCar, що сполучають найбільші міста у 9 країнах, безкоштовні для українських біженців**.

Рішення компанії щодо Росії

У зв’язку з трагічною російсько-українською війною, BlaBlaCar припиняє інвестиції в Росії та скасовує всі плани щодо підтримки розвитку цього ринку. Усі грошові потоки між французькою штаб-квартирою та російською дочірньою компанією припинено. Взявши на себе обов’язок роботодавця забезпечити захист понад 100 місцевих співробітників, BlaBlaCar залишить платформу в поточному вигляді, але але ізолює свою російську діяльність від решти компанії та зупиняє усі плани щодо її розвитку. Сервіс неприбутковий в Росії.

BlaBlaCar виступає проти будь-яких актів війни та проти руйнувань, які спостерігаються сьогодні в Україні. Ми висловлюємо нашу глибоку підтримку українському населенню та найтепліші слова подяки членам спільноти та співробітникам BlaBlaCar, які продемонстрували єдність протягом останніх двох тижнів.

* BlaBlaCar не бере комісії за поїздки в цих країнах.

** Додаткова інформація за посиланням

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar це найбільша в світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє більш 100 мільйонам користувачів подорожувати по 22 країнам світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними і зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride