BlaBlaCar пропонує всім своїм співробітникам стати акціонерами

BlaBlaCar пропонує всім своїм співробітникам стати акціонерами

BlaBlaCar, найбільша у світі платформа для поїздок, представила нову політику участі співробітників в акціонерному капіталі. Її мета – підвищити лояльність команд і залучити нові таланти, в тому числі в Україні.

23.06.21, Київ – BlaBlaCar, найбільша у світі платформа для поїздок, представила нову політику участі співробітників в акціонерному капіталі. Її мета – підвищити лояльність команд і залучити нові таланти, в тому числі  в Україні.

(завантажити фото)

100% співробітників зможуть стати акціонерами BlaBlaCar

Влітку 2021 року BlaBlaCar запускає нову політику володіння акціями для своїх співробітників. 100% працівників компанії матимуть змогу стати акціонерами. Ця можливість буде діяти  як для  нинішніх співробітників, так і для всіх майбутніх. Ті, хто ще не володіє акціями, отримають їх безкоштовно після 2-річного вестингового періоду.

Це рішення прийнято у період активного розвитку BlaBlaCar, яка нещодавно залучила 115 мільйонів доларів США і планує розширити штат на 260 спеціалістів у 2021 році. В Україні компанія створює інжиніринговий хаб і до кінця року має намір найняти 50 нових співробітників технічних спеціальностей. Усі вони також зможуть стати акціонерами компанії.

Підвищення рівня фінансової грамотності

Раніше лише третина співробітників BlaBlaCar володіла акціями компанії. В основному, фахівці старшої ланки та ті, хто домовився про це при влаштуванні на роботу. Це поширена, але несправедлива до інших фахівців ситуація: деякі співробітники не розуміють переваг володіння акціями, а інші навіть не здогадуються про таку можливість.

Нова політика BlaBlaCar відкриває рівні можливості володіння акціями для всіх фахівців, незалежно від їхнього досвіду, фінансової освіти або навичок ведення переговорів. Щоб розповісти про це всім співробітникам, компанія проводить тренінги з корпоративних фінансів. Ця ініціатива – частина підприємницької культури BlaBlaCar.

Коли я працював в Кремнієвій долині, частина акцій була базовою вимогою будь-якого співробітника, – коментує Ніколя Брюссон. – “Але в Європі культура акціонерства все ще не дуже поширена. Ми хочемо, щоб BlaBlaCar стала лідером в демократизації підприємницького мислення, де співробітники можуть брати участь в процесах компанії. Кращий спосіб зробити це – навчити кожного з них і пояснити переваги політики володіння акціями “.

Співробітники BlaBlaCar вже продали акцій на 15 млн доларів

З моменту створення BlaBlaCar у співробітників, що володіють акціями, було вже 4 можливості продати свої частки в ході вторинних угод інвесторам, організованих під час фандрейзингу. Саме тоді створена вартість реалізується: хтось використовує отримані гроші для підтримки своїх особистих проектів, хтось вважає за краще реінвестувати їх в нову компанію. Так зробили понад 30 колишніх співробітників BlaBlaCar, які після закінчення роботи в BlaBlaCar стали підприємцями.

За ці 4 вторинні угоди 86 теперішніх і колишніх співробітників, без врахування засновників, вже отримали в цілому 15 мільйонів доларів.

Коли кожен є акціонером, команда, засновники та інвестори об’єднані однією метою. Це абсолютно необхідно для компанії, яка прагне до інновацій, швидкого зростання і створення цінності для всіх“, – підсумовує Ніколя Брюссон.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє понад 90 мільйонам користувачів подорожувати у 22 країни світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними та зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше ніж 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride