BlaBlaCar в Україні розпочинає впровадження платних опцій для пасажирів

BlaBlaCar в Україні розпочинає впровадження платних опцій для пасажирів

Сервіс запропонує пасажирам обрати один з варіантів платного доступу: на день або на місяць.

10 жовтня 2018 року: Через 4 роки динамічного зростання сервісу в Україні BlaBlaCar розпочинає процес монетизації. У листопаді 2018 року сервіс запропонує пасажирам обрати один з варіантів платного доступу: на день або на місяць. Поїздки на короткі дистанції (до 120 км) залишаться безкоштовними. Водії продовжать користуватися сервісом безкоштовно, як раніше.

BlaBlaCar починає впроваджувати платний доступ до бронювання місць у водіїв. Пасажирам буде доступний невеликий безкоштовний період, після чого сервіс запропонує їм обрати один з двох варіантів доступу: на 1 день за 49 грн. або на 1 місяць за 59 грн. При цьому, бронювання місць в поїздках на короткі дистанції до 120 км залишиться безкоштовним.

Оплатити доступ до бронювання можна буде на сайті або в мобільному додатку BlaBlaCar. Компенсувати транспортні витрати водієві можна буде готівкою, як раніше.

Для власників автомобілів BlaBlaCar залишається безкоштовним. Як і раніше, вони зможуть публікувати свої пропозиції про поїздки із зазначенням вартості місця, кількості вільних місць і додаткових параметрів (часу і місця відправлення, розміру багажу та інших).

Підсумкова вартість поїздки для пасажира буде порівнянною з цінами за квиток на автобус або поїзд. Сервіс продовжить контролювати розмір компенсації, яку може попросити у попутників водій, дозволяючи йому лише частково покривати свої транспортні витрати, але не отримувати прибуток.

Принцип роботи

  • Пасажири

Якщо користувач планує здійснити поїздку як пасажир, то після вказівки необхідних параметрів (маршруту, дати і часу відправлення) він зможе побачити список водіїв, яким по дорозі. При спробі бронювання місця на дистанцію понад 120 км сервіс запропонує придбати один з двох варіантів доступу – на 1 день або на 1 місяць.

  • Водії

Якщо користувач планує здійснити поїздку як водій, він зможе користуватися сервісом безкоштовно.

Сервісом BlaBlaCar як і раніше зможуть користуватися лише ті люди, які пройшли реєстрацію і верифікацію персональних даних.

Подарунок для існуючих користувачів

Для всіх діючих 4 млн користувачів в Україні, кожен з яких зробив свій внесок в розвиток карпулінга і BlaBlaCar, компанія зробить подарунок. Пасажирам буде доступний 3-місячний безкоштовний доступ до бронювань, який необхідно буде активувати до листопада.

Безкоштовний доступ на 1 місяць для нових користувачів

Усі зареєстровані користувачі BlaBlaCar отримуватимуть безкоштовний доступ на 1 місяць до бронювань. За цей час вони зможуть скористатися сервісом і оцінити переваги спільних поїздок. Після закінчення цього терміну сервіс запропонує їм обрати та придбати один з варіантів доступу.

Олексій Лазаренко, керівник BlaBlaCar в Україні: «За 4 роки роботи сервісу в Україні нам вдалося сформувати масштабну спільноту, де водії і пасажири можуть знайти один одного і виїхати в будь-який час з будь-якого населеного пункту. Сьогодні сервісом користуються більше 4 млн українців, щодня здійснюючи десятки тисяч поїздок по Україні та за її межі. В Україні ми другі серед платформ, де можна забронювати поїздку з міста в місто і на даному етапі запуск монетизації на українському ринку це логічний крок для нас».

***

Французький сервіс BlaBlaCar почав працювати на території України в лютому 2014 року. Через 4 роки український ринок увійшов у топ швидко зростаючих країн для BlaBlaCar, а карпулінг став для українців зручним доповненням до автобусів і потягів. Весь цей час сервіс залишався безкоштовним для користувачів.

На сьогоднішній день BlaBlaCar працює в 22 країнах світу, а загальна кількість користувачів перевищує 65 млн людей, що робить його найбільшою карпулінговою спільнотою в світі.

Топ причин популярності BlaBlaCar:

  • Комфорт і зручність. Пасажири можуть обрати поїздку в залежності від часу відправлення, автомобіля, а також найближчого місця зустрічі з попутниками.
  • Економія часу в дорозі. У тому числі для жителів малих населених пунктів, між якими немає прямого автобусного або залізничного сполучення.
  • Економія грошей. Водії компенсують до 100% витрат на пальне, в той час як пасажири можуть заощадити в порівнянні з цінами на квитки традиційних транспортних операторів.

Присутність попутників в автомобілі допомагає підвищити безпеку на дорозі і мінімізувати одну з найчастіших причин ДТП втому і сонливість за кермом. Так, за результатами дослідження, проведеного BlaBlaCar в квітні 2017 року, 89% водіїв підтвердили, що вони більш сконцентровані на дорозі під час поїздки з попутниками. 84% водіїв погодилися з тим, що подорожуючи з попутниками вони більш відповідально ставляться до правил дорожнього руху (ПДР).

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar найбільший в світі карпулінговий сервіс (сайт і мобільний додаток для iOS і Android) для здійснення міжміських поїздок, спільнота попутників, що об’єднує водіїв і пасажирів простою метою подорожувати вигідно і зручно. Водій пропонує попутників-пасажирам частково розділити з ним дорожні витрати. Як результат, він компенсує більшу частину витрат на пальне, а пасажири подорожують комфортніше, а нерідко дешевше, ніж громадським транспортом.

Станом на вересень 2018 р спільнота попутників BlaBlaCar перевищує 65 млн осіб в 22 країнах світу, щоквартально більше 20 млн осіб здійснюють поїздки з BlaBlaCar. Кількість користувачів, яка користується BlaBlaCar на мобільних телефонах (iOS і Android), перевищує 30 млн. На ринок України BlaBlaCar вийшов на початку 2014 року, купивши успішний український стартап «Подорожники», і на сьогоднішній день стрімко розвивається.

Сайт | iOS | Android

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride