Новий VP Engineering очолив другий за величиною інжиніринговий хаб BlaBlaCar – в Києві

Новий VP Engineering очолив другий за величиною інжиніринговий хаб BlaBlaCar – в Києві

Київ став ще одним містом, де BlaBlaCar зосередив велику команду технічних фахівців.

Київ, 22.07.2021 – BlaBlaCar, найбільший маркетплейс для автодорожніх поїздок, який об’єднує поїздки з попутниками та на автобусах, вперше відкрив позицію VP Engineering CEE в Україні. Її зайняв Ігор Іващенко, екс-топ-менеджер компаній EGYM, Luxoft і Ciklum. Він керуватиме інжиніринговим хабом в Києві, розвиватиме автобусний маркетплейс в Україні, займатиметься його масштабуванням і запуском в Латинській Америці.

Контекст

Навесні 2021 BlaBlaCar оголосив про створення в Україні масштабного інжинірингового хабу. Його завдання – розвиток і масштабування автобусного маркетплейса, який має стати ще одним глобальним продуктом для 90 млн користувачів BlaBlaCar у світі. Щоб підсилити напрямок розробки та технологічних інновацій, компанія відкрила позицію VP Engineering CEE, яку зайняв Ігор Іващенко.

Під керівництвом Ігоря інженери працюватимуть над поліпшенням платформи, створенням і підключенням нових функцій, що відповідають запитам як перевізників, так і пасажирів, допомагають простіше і надійніше знаходити квитки на автобус.

Ігор звітуватиме Олів’є Бонне, CTO BlaBlaCar і працюватиме разом з Андрієм Радічем, керівником по продукту в BlaBlaCar і Пьотром Ясом, старшим віце-президентом в BlaBlaCar.

Досвід Ігоря Іващенка

Ігор більше ніж 20 років працює в IT в великих українських і міжнародних компаніях. До приходу в BlaBlaCar з 2016 по 2021 обіймав посаду директора з розробки в американській компанії Netpulse (SaaS рішення для фітнес-клубів). Трохи пізніше Netpulse була викуплена EGYM, а Ігор грав ключову роль в процесах інтеграції Netpulse в EGYM з точки зору організації й процесів. До цього займав позицію дивізійного директора в Luxoft (2015-2016), а також керував командою з 70-ти осіб в Ciklum (Yapital ODC) (2012-2015).

У 2016 році Ігор отримав подвійний диплом Executive MBA в IIB (International Institute of Business) в Києві та Aix-Marseille Graduate School of Management – IAE зі спеціалізацією Leading Business People and Innovation (Change Management).

Ігор Іващенко, VP Engineering CEE в BlaBlaCar

«Дуже радий приєднатися до міжнародної динамічної компанії BlaBlaCar, адже її цінності близькі мені. По-перше, для мене важлива соціальна складова продукту. По-друге, приголомшлива підприємницька культура в компанії, великий дух стартапу з океаном свободи дій, але і відповідальність за них. Це вмотивована команда, що працює над однією великою місією».

Олів’є Бонне, CTO BlaBlaCar: «Я радий привітати Ігоря в нашій команді. Він талановитий професіонал, якого ми так довго шукали, щоб очолити команду інженерів з їхньою амбітною метою створити кращу платформу для автобусних поїздок, якою користуватимуться в усьому світі!»

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє понад 90 мільйонам користувачів подорожувати у 22 країни світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними та зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше ніж 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride