Онлайн продажі автобусних квитків зросли на 40%

Онлайн продажі автобусних квитків зросли на 40%

В 2021 році онлайн продажі автобусних квитків зросли на 40%, середня вартість квитка зменшилась, а основні міста для поїздок — Київ, Одеса, Харків та Львів.

19.08.21, Київ — В 2021 році онлайн продажі автобусних квитків зросли на 40%, середня вартість квитка зменшилась, а основні міста для поїздок — Київ, Одеса, Харків та Львів. Активність традиційно зростає до Дня Незалежності, адже попереду довгі вихідні. BlaBlaCar, найбільша у світі платформа для поїздок, проаналізувала те, як змінились автобусні подорожі по Україні та за кордон через пандемію Covid-19, а також розповіла про нові звички українців щодо поїздок.

Українці частіше купують квитки онлайн 

В 2021 році онлайн-продажі квитків на автобуси збільшились на 40% в порівнянні з 2020-м. Це пояснюється не лише тим, що українці все частіше використовують цифрові технології у повсякденному житті, але й поступовим відновленням автобусних поїздок після суворих карантинних обмежень в минулому році. Зростання активності на платформі говорить про поступове підвищення мобільності пасажирів та готовність до міжміських поїздок. Традиційно така активність зростає до свят як День Незалежності, адже багато хто їде на відпочинок або до родичів на вихідні.

Автобусні квитки дешевші

Ціна на автобусні квитки в середньому зменшилася на 10% в порівнянні з попередніми роками. Внаслідок пандемії Covid-19 та закриття кордонів автобусні перевізники змушені були переформатувати власні маршрути, зосередившись на внутрішніх перевезеннях.  Це сприяло зростанню конкуренції на внутрішньому ринку, а отже й стимулювало перевізників знижувати ціни. 

“Глобальне просідання ринку автобусних перевезень становить приблизно 30%. Зокрема, велика різниця між внутрішніми та міжнародними перевезеннями останні в 2020-му просіли на 80%, це дуже багато. Ми бачимо, що пандемія кардинально змінила звички всіх учасників ринку: перевізники оптимізують та перерозподіляють маршрути, щоб вийти з кризи. В той час, пасажири пробують переходити в онлайн, користуючись всіма його перевагами безпечними платежами, можливістю обрати найзручніший і найбезпечніший варіант подорожі серед безлічі варіантів”. — коментує Олексій Лазоренко, Генеральний директор BlaBlaCar в Україні.

В пріоритеті — відпочинок в межах України

Що стосується основних напрямків для подорожей в Україні, то близько чверті респондентів планують курортний відпочинок біля моря в Україні, ще 20% поїдуть за місто, а понад 14% віддають перевагу поїздкам у гори. 

Серед ТОП-міст України для поїздок на автобусі лідирують Одеса, Харків та Львів — туди українці найчастіше їдуть з Києва. Водночас, серед закордонних рейсів найпопулярніші маршрути до Польщі: Варшава, Познань та Вроцлав — найбільше автобусів у ці міста відправляється з Києва та Львова.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє понад 90 мільйонам користувачів подорожувати в 22 країнах світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними та зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше ніж 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride