Попутники сприяють дорожній дисципліні (результати дослідження та інфографіка)

Попутники сприяють дорожній дисципліні (результати дослідження та інфографіка)

Українські водії розповіли, що попутники стимулюють їх бути уважнішими в дорозі.

Райдшеринг стимулює водіїв бути уважнішими і підвищує рівень безпеки на дорозі. Про це розповіли українські водії під час дослідження, проведеного BlaBlaCar в квітні 2017 року.

Методика дослідження

В дослідженні взяли участь близько 6 тисяч українських водіїв, зареєстрованих на BlaBlaCar. Близько 85% респондентів — чоловіки, 15% — жінки.

Райдшеринг робить водіїв організованішими

На питання про те, чи впливає присутність попутників на організацію спільної поїздки, більшість респондентів відповіли ствердно. Близько 72% відзначили, що з попутниками їхня поїздка стає цікавішою. Для 75% водіїв присутність попутників впливає на організованість поїздки, а саме — на правильну підготовку автомобіля до тривалої поїздки, виїзд і приїзд за графіком і інші важливі чинники.

Райдшеринг стимулює водіїв концентруватися на дорозі і дотримуватися правил дорожнього руху

Присутність попутників в автомобілі допомагає зберігати концентрацію під час тривалої подорожі і мінімізувати одну з найбільш частих причин ДТП — втому і сонливість за кермом.

89% водіїв підтвердили, що вони більш сконцентровані на дорозі під час поїздки з попутниками. 84% водіїв погодилися з тим, що подорожуючи з попутниками вони відповідальніше ставляться до правил дорожнього руху (ПДР). Для збереження концентрації під час водіння українські водії рекомендують зупинятися для відпочинку під час тривалих поїздок, а також відпочивати безпосередньо перед поїздкою. Такий підхід підвищує рівень безпеки на дорогах і сприяє більшій довірі з боку попутників.

Водії BlaBlaCar відмовляються від шкідливих звичок, подорожуючи з попутниками

В ході дослідження було з’ясовано, наскільки поведінка водіїв відрізняється під час поїздки з попутниками і без них. Результати наведені нижче:

  • 58% водіїв відповіли, що попутники в автомобілі стимулюють їх не забувати пристібатися ременями безпеки.
  • 70% водіїв сильніше концентруються на дорозі, коли їдуть з попутниками
  • 80% водіїв відповіли, що перевірка тиску в шинах є обов’язковим пунктом перед поїздками з попутниками
  • 70% водіїв намагаються не розмовляти по телефону або писати SMS, коли їдуть з попутниками

Завдяки присутності незнайомців в автомобілі, водії усвідомлюють свою відповідальність і виробляють хороші звички — від дотримання швидкісного режиму і дистанції на дорозі до використання ременів безпеки і перевірки тиску в шинах.

Відгуки від попутників впливають на поведінку водіїв на дорогах

66% водіїв звертають особливу увагу на відгуки, залишені їхніми попутниками після поїздки. Це впливає на їхню репутацію, а також сприяє швидкому пошуку попутників для спільних поїздок. Примітно, що приблизно такий же відсоток пасажирів відзначили, що відгуки про водіїв, а також відгуки про їхні водійські навички* мають ключове значення при бронюванні поїздки (дані з дослідження, проведеного GFK для BlaBlaCar влітку 2016 р.).

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride