Про нас

Ми приносимо у світ подорожей свободу, справедливість і дух спільності.
- МІСІЯ BLABLACAR

BlaBlaCar – провідна світова спільнота мандрівників, завдяки якій понад 90 мільйонів її учасників у 22 країнах можуть подорожувати разом. Технологічні рішення дають змогу BlaBlaCar об’єднувати людей, які шукають попутників, подорожуючи автомобілем або автобусом, і таким чином заповнювати порожні місця в транспорті. BlaBlaCar робить поїздки доступнішими, зручнішими та веселішими. Щорічно транспортна мережа BlaBlaCar знижує викиди вуглекислого газу на 1,6 мільйона тонн і об’єднує 120 мільйонів людей.

З ЧОГО ВСЕ ПОЧАЛОСЯ У

2003 році Фред збирався провідати родину на Різдво, проте опинився в скрутному становищі. У нього не було своєї автівки, щоб дістатися до рідних, які живуть у французькому селі, а квитків на поїзд уже не залишалося. Він умовив сестру підвезти його, і в дорозі помітив, як багато людей в проїжджаючих авто їдуть одні. І тут його осяяло, що всі ці порожні місця можуть стати початком нової транспортної мережі. За наступні десять років Фред разом з Френсісом і Ніколя перетворив просту ідею на карпулінгову платформу, яка зайняла лідируючу позицію в світі і об’єднала мільйони людей, яким по дорозі. Прочитайте в Inside Story історії про те, як пройшли наші перші десять років розробки BlaBlaCar.

НАШІ ЦИФРИ

  • 90 млн попутників
  • 22 країни
  • 25 млн людей подорожують з нами кожні 3 місяці
  • Більше 1,4 млрд євро заощадили попутники за весь час існування BlaBlaCar BlaBlaCar
  • 263 км в середньому проїжджають попутники за поїздку
  • 30 млрд км проїхали попутники сумарно за весь час існування BlaBlaCar

Зліва направо:

іколя Брюссон, гендиректор; Францис Наппез, радник гендиректора із технологій; Фредерік Мазелла, засновник і президент BlaBlaCar

ХОЧЕТЕ ДІЗНАТИСЯ, ЯК МИ ЗМІНЮЄМО СВІТ?

BlaBlaCar подвоює заповнюваність автомобілів і організовує роботу транспортної мережі, яка знижує викиди вуглекислого газу. У 2018 році попутники BlaBlaCar знизили кількість викидів на 1,6 мільйона тонн. Це стало можливим завдяки кільком факторам: заповнені авто виробляють трохи менше вуглекислого газу, ніж інші транспортні засоби; водії приділяють більше увагу водінню, коли їдуть з попутниками; карпулінг набув поширення за межами платформи. Читайте більше у звіті Zero Empty Seats ( “Жодного порожнього місця”).

Карпулінг створює унікальні умови: люди, які навряд чи коли-небудь зустрілися б, виходять на контакт і вирушають разом у дорогу.

Bringing People Closer (“Зближуючи людей”) – найбільше дослідження про вплив карпулінга на суспільство виявило соціальні зв’язки між людьми, які сформувалися завдяки спільним поїздкам.

Entering the Trust Age (“На порозі ери довіри”) – це дослідження ми провели спільно з NYU Stern і в ньому розповідаємо про цифрові інструменти, які допомогли BlaBlaCar збудувати довірчі стосунки в масштабі величезної спільноти й дали змогу мільйонам людей вирушати з попутниками в поїздки на великі відстані.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО BLABLACAR

Станьте частиною нашої історії!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride