BlaBlaStory зі Корнелією Кулбовською: “Найбільше мені до вподоби вирішувати спонтанно”

BlaBlaStory зі Корнелією Кулбовською: “Найбільше мені до вподоби вирішувати спонтанно”

Про подорожі, цікавих людей та країни, які варто відвідати

BlaBlaStory — це історії наших користувачів про подорожі, натхнення, пригоди і нові знайомства. Ми поспілкувались з Корнелією, про історії з подорожей, людей, яких зустрічаєш в поїздках, та міста і країни, які варті відвідування.

Розкажи декілька слів про себе: чим займаєшся, що любиш

Я  українська художниця, останнім часом проживаю в Тель-Авіві, Ізраїль.

Тут неділя це перший робочий день, а в суботу Шаббат, коли ніхто і ніщо не працює, ліфт їздить автоматично, а вулиці стають пустими. Тут я навчилась відкривати літературу навпаки і писати cправа наліво, жити з кондиціонером і забувати ходити на море. Також пити багато води і їздити на електричному велосипеді, бо в африканську спеку сильно не розженешся на класичному. Дуже полюбила пустелю та її тишу, хоча Карпати і Свята Неділя в моєму серці назавжди. Скучила за літнім львівським дощем, домашнім молоком і сиром, а от за маршрутками ні. Загалом, люблю зміни, плановані і випадкові, людей і подорожі.

Як часто подорожуєш? Як обираєш нове місце для подорожей?

Найбільше мені до вподоби не планувати, а вирішувати спонтанно. Особливо, коли є час і натхнення. Так колись за 20 € полетіли до Парижа з подругою. Сьогодні це вже не новина, всі таке вміють, а тоді це здавалось фантастичним. Я дуже люблю Іспанію і все, що пов’язано з нею. Люди там зіткані з мистецтва, щирі та відкриті. Минулого року я полюбила Прибалтику з її холодною осінню і поромами. Ніби Європа, але інакша, душевна. Також добре мати метеорологічний хист, хоча я не вгадую ніколи, оскільки люблю “не сезон” у всіх країнах. Так, наприклад, ти можеш абсолютно спокійно роздивитися знаменитий твір da Vinci чи тобі пощастить не стояти у величезних іспанських чергах. Ейфелева вежа буде відносно пуста і лондонське метро не буде переповненим. Ціни будуть нижчими, побачиш більше місцевих жителів і все якось спокійніше. Я люблю не курортні місця і все, що не “All inclusive”.

У тебе є цікаві історії з BlaBlaCar? Чи знайомилась з цікавими людьми під час них?

Якось їхала та спілкувались з  двома попутниками, які виявились кумами. Вони розповідали історії, а оскільки всі ми родом з Закарпаття   було досить весело, бо діалект це невід’ємна частина мальовничого краю. Так от, виявилось, що дідусь одного з кумів колись володів ключами від бункера, і той маленьким хлопчиком неодноразово досліджував його. Ми вирішили заїхати до бункера, що раджу зробити всім. Обов’язково прихопіть з собою кожушок    там “студінь”. Цікаво, коли історії не завершуються в дорозі, людям є чим поділитись. Тоді довгу дорогу ви розділяєте на всіх присутніх і вона видається вам хвилинами.

Є люди, маршрут яких ти знаєш, і час від часу ваші дороги перетинаються. Також є люди, котрі запрошують тебе в дорозі на каву до хати і ти бачиш щасливі сім’ї, де пес бігає і гавкає від радості, що його мама приїхала.  Можна натрапити на сина викладачки, котру ти пам’ятаєш з теплотою чи спробувати пояснити, що таке натхнення людині, у якої весь світ у цифрах. Одним словом: “Подорожуйте!”

Є люди, котрі запрошують тебе в дорозі на каву до хати і ти бачиш щасливі сім’ї, де пес бігає і гавкає від радості, що його мама приїхала.

Без чого ти не уявляєш своїх подорожей? Як піклуєшся про власну безпеку в дорозі?

Без чого я не уявляю своїх подорожей, так це без багажу. Я вмію пакувати тільки найнеобхідніше, але однаково якась спідниця буде зайвою. Мрію про подорож без багажу, це було б файно. Пакуйте хороший настрій, позитив та цікаві історії і все вдасться. Я ніколи не хвилювалася, і нічого, крім хорошого, зі мною не траплялось.

Обираючи поїздку на BlaBlaCar, раджу уважно читати відгуки, а при можливості зв`язатися з водієм та узгодити всі деталі. Важливо додати інформацію про себе, це зробить подорож цікавішою і знайомить вас з водієм чи пасажиром.

Я завжди залишаю відгук і читаю їх про водіїв. Навіть дивлюсь чи ці відгуки взаємні з відгуками, які залишив водій, адже всі профілі доступні. Це налаштовує на майбутню подорож та економить час. Потрібно спілкуватися з людьми, бути позитивними і все вдасться.

Чи є у тебе лайфхаки, як можна заощадити у подорожах?

Пакуйте речі уважно і не беріть зайвого. Придбайте маленький спортивний рушник і зручне взуття. І завжди, якщо це не літо, беріть куртку. Керуйтесь власними відчуттями і все буде добре.

Розкажи про свій досвід на BlaBlaCar. Як почала користуватись? Куди найчастіше їздиш?

Дуже зраділа, коли він з’явився, я тішилась, що більше не потрібен потяг. Мій напрямок був Львів-Ужгород. За два роки це стало таким популярним вирішенням проблеми, що не потрібно було за тиждень бронювати місце, а буквально за дві-три години можна знайти людей, яким по дорозі.

Яке місто/місце вразило найбільше? Що порадиш обов’язково відвідати?

У Ризі неймовірний маркет, де ви можете купити дуже смачну рибу на будь-який смак, а також делікатес у вигляді конопляного варення (без ефекту), це смачно та незвично. В Іспанії відвідайте Ла-Мангу, орендуйте великий будинок, чоловік на 15 на цілий місяць, візьміть дітей, в’язання, малювання і відпочивайте.  В Америці спробуйте залишитись. В Словаччині подорожуйте, а в Угорщині краще вчіть мову. А ще кажуть Азія must see, а в Антарктиді купа пінгвінів, але це вже на майбутнє.

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride