Їдемо в Івано-Франківськ: 5 місць, які варто побачити

Їдемо в Івано-Франківськ: 5 місць, які варто побачити

Складно втриматись від бажання поїхати у нову подорож? Пропонуємо пакувати валізи до спокійного Івано-Франківська.

На вихідних відправляйтесь в Івано-Франківськ. Зараз на нашій платформі запропонувано 276 поїздок до міста. Середня вартість поїздки з Києва становить 310 грн, а зі Львова – 65 грн.

Що цікавого у місті?

Ратуша

Міська ратуша є символом Івано-Франківська та його найвищою будівлею (49,5 м). Це четверта відреставрована та оновлена версія ратуші, перша з яких була збудована 350 років тому. Місцеві кажуть, що під будівлею досі збереглися підземні ходи, які ведуть за межі міста. Нинішня версія Ратуші цікава тим, що була побудована у вигляді військового ордена (вид зверху).

Музей мистецтв Прикарпаття

Якщо ви обожнюєте мистецтво, тоді вам обов’язково варто навідатись до цього відомого музею. Йому лише 40 років, але кількість унікальних пам’яток галицького іконопису, творчості класиків західноукраїнського малярства, робіт українських художників другої половини XX століття та іноземних майстрів XVIII-XX століття вражає.  

Цікавою є і сама будівля музею. Ренесансний костел Діви Марії був збудований ще у XVII столітті засновником міста Андрієм Потоцьким та є найстарішою спорудою міста. Свого часу тут знаходилась фамільна усипальниця Потоцьких, а у бічних криптах поховані заможні шляхтичі та священики.

Кафедральний собор Святого Воскресіння

Собор Святого Воскресіння – ще одна цікава пам’ятка архітектури, збудована у XVIII столітті на кошти Вікторії Лещинської, дружини Йосипа Потоцького. Під час його будівництва знайшли скарб – 14 тисяч злотих. За різних часів собор був святинею майже всіх християнських конфесій, а серед керівників – митрополит Андрій Шептицький.

Міське озеро та Острів кохання

Міське озеро, яке також називають Станіславським морем, з’явилося у 1955 році. Це місце є одним із найулюбленіших серед мешканців міста. Посеред озера знаходиться Острів кохання, який привертає увагу мисливців за романтичними фотографіями.

Площа Ринок та “Стометрівка”

Не забудьте відвідати площу Ринок, яка нагадає вам Львів. А якщо ви не були на “Стометрівці” – ви не були в Івано-Франківську. Насправді, довжина вулиці близько 500 метрів, і є ідеальним місцем для вечірніх прогулянок і романтичних побачень. Безліч концептуальних закладів вздовж вулиці чудово підходять для затишних зустрічей або відпочинку.

Зверніть увагу і на ковані скульптури, якими славиться місто.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Місця

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride