BlaBlaCar анонсує нові функції надійності, серед яких Верифікований Профіль і нова система бронювання

BlaBlaCar анонсує нові функції надійності, серед яких Верифікований Профіль і нова система бронювання

BlaBlaCar запускає функцію верифікації профілів користувачів за документами, щоб підвищити рівень надійності в українській спільноті. Також, сервіс поступово розгортає нову систему онлайн-бронювання, запуск якої був призупинений на початку 2022.

Київ, 5 жовтня 2022: BlaBlaCar, найбільший маркетплейс для автодорожніх поїздок, який об’єднує поїздки з попутниками та на автобусах,  запускає функцію верифікації профілів користувачів за документами, щоб підвищити рівень надійності в українській спільноті. Також, сервіс поступово розгортає нову систему онлайн-бронювання, запуск якої був призупинений на початку 2022.

Функція «Верифікований Профіль»

BlaBlaCar додав функцію верифікації користувачів за документами, що має на меті підвищити надійність та зміцнити довіру в українській спільноті. Функція верифікації за документами, яку BlaBlaCar вже впровадив у Франції та Іспанії, буде добровільною та доступною всім користувачам сервісу.

  • Як це працює

Щоб підтвердити документ, потрібно:

  1. Перейти в розділ “Профіль” > “Про себе”
  2. Обрати “Підтвердити особу”
  3. Ввести ім’я та прізвище як зазначено в закордонному паспорті або в ID картці, та натиснути “Продовжити”.
  4. Обрати та завантажити якісне і чітке фото:
    • Закордонного паспорта 
    • Внутрішній паспорт громадянина України (тільки у формі ID-картки)
  5. Підтвердити посвідчення особи.

Як тільки номер телефону, email та  документ будуть підтверджені, у вашому профілі з’явиться блакитний значок “Посвідчення особи підтверджено“. Таким чином, користувачі зможуть їздити з надійними і перевіреними водіями та пасажирами, які пройшли повну процедуру верифікації, підтвердивши номер телефону, адресу електронної пошти та документи.

  • Безпека і конфіденційність документів

Дані документів залишаються повністю конфіденційними та зберігаються в зашифрованому форматі. Більше того, документи не будуть видимі для інших користувачів, які переглядають профіль на BlaBlaCar. Вони бачитимуть лише позначку “Посвідчення особи підтверджено”, яка відображається у профілі.

Нова система онлайн-бронювання

BlaBlaCar також запускає нову систему онлайн-бронювання, в рамках якої пасажири будуть сплачувати сервісний збір під час бронювання поїздки. Це сприятиме відповідальнішому ставленню користувачів до поїздки та зменшить кількість відмін. Сервісний збір дасть можливість компанії забезпечувати найкращий у своєму класі досвід для спільноти та продовжувати будувати нові функції надійності, такі як Верифікований Профіль, Надійний Водій, Безпечний платіж, Захист від шахрайства, Обслуговування клієнтів 7/7 тощо.

  • Як працює сервісний збір

Сервісний збір оплачують онлайн тільки пасажири під час бронювання поїздки. Пасажир, як і раніше, сплатить суму, яку вказав водій, готівкою після поїздки. 

Якщо поїздка не підтвердиться або її скасує водій, то сервіс поверне сервісний збір пасажиру.

На першому етапі нова система онлайн-бронювань працюватиме лише на маршрутах понад 700 км, а протягом кількох наступних місяців вона буде впроваджена для всіх карпулінгових поїздок на платформі.

При використанні BlaBlaCar вперше сервісний збір не стягуватиметься, але користувачі будуть проінформовані про зміни.

Плата за послуги за поїздки на територіях з нестабільною безпековою ситуацією  (Харківська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Донецька та Луганська області) не стягуватиметься.

Роман Мірошніченко, Генеральний директор BlaBlaCar в Україні: “За роки свого існування BlaBlaCar став ключовим гравцем транспортного ринку України – понад 9 млн українців зареєстровані на платформі. Наш сервіс був популярним в мирний час, а з 24-го лютого він допоміг мільйонам людей доїхати до безпечних місць. Зараз ми, як ніколи зосереджені на побудові надійної спільноти, щоб забезпечити стійкий доступ до подорожей і та продовжити позитивно впливати на транспортну систему України. Сьогодні ми робимо ще один крок в створенні надійного сервісу, пропонуючи користувачам дві важливі функції – Верифікований Профіль та нову систему бронювання. Верифікація за документами – це затребувана функція, яка дозволить українцям обирати надійних попутників, а нова система онлайн-бронювання та сервісний збір допоможуть користувачам відповідально ставитись до поїздок, а нам дадуть можливість створювати і впроваджувати інноваційні продукти надалі”.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє понад 100 мільйонам користувачів подорожувати у 22 країни світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними та зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше ніж 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride