BlaBlaCar долучився до кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай, яку проводить Національний банк України

BlaBlaCar долучився до кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай, яку проводить Національний банк України

BlaBlaCar став генеральним партнером інформаційної кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай від Національного банку України. Мета кампанії – поліпшити обізнаність громадян щодо безпечної поведінки в інтернеті, а також нагадати про основні правила безпеки безготівкових розрахунків.

Київ, 15.02.2022 BlaBlaCar, найбільший маркетплейс для автодорожніх поїздок, став генеральним партнером інформаційної кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай від Національного банку України. Мета кампанії – поліпшити обізнаність громадян щодо безпечної поведінки в інтернеті, а також нагадати про основні правила безпеки безготівкових розрахунків.

Кібербезпека та платіжне шахрайство залишається актуальною темою в усьому світі і Україна не виняток. Зокрема, Національний банк констатує зростання активності шахраїв у минулому році. Найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками в Україні, як і у світі, традиційно залишається соціальна інженерія, завдяки якій люди самі переказують гроші аферистам або діляться з ними даними своїх карток. 

BlaBlaCar зосереджений на тому, щоб забезпечувати безпеку власної платформи та захищати користувачів від потенційних шахрайських схем. В компанії є декілька команд, які задіяні в цьому напрямку, починаючи з технічних спеціалістів для попередження і виявлення до команди служби підтримки для допомоги користувачам, які повідомили про проблему. Зіткнувшись зі зростанням кількості спроб шахрайства, відзначених і іншими гравцями цифрових технологій, і з метою захисту нашої спільноти, ми зміцнили безпеку нашої платформи, зокрема шляхом:

  • Покращення механізму виявлення потенційно шахрайських рахунків з метою їхнього превентивного блокування.
  • Покращення модерації повідомлень між користувачами на платформі.
  • Системних освітніх заходів для підвищення обізнаності користувачів.

Впродовж трьох місяців кампанії BlaBlaCar разом з партнерами проєкту будуть ділитися практичними порадами як вберегтися від шахраїв, розповідати про найтиповіші схеми обману та алгоритм дій, якщо вас ошукали в Інтернеті. Важливим напрямом кампанії стане роз’яснення простих дій, яких варто дотримуватися, щоб вберегти себе від небезпеки – мати окремий телефонний номер для взаємодії з фінансовою установою, не розповсюджувати свої персональні дані в інтернеті, контролювати свій мобільний телефон і не залишати його без нагляду.

Безпечна та надійна спільнота — пріоритет для BlaBlaCar. Ми багато уваги приділяємо питанням безпечних бронювань поїздок та купівлі автобусних квитків онлайн, завжди нагадуємо користувачам про основні правила онлайн-бронювань, про те, що не можна передавати особисті дані та дані банківських рахунків стороннім людям, а також про важливість комунікації про майбутню поїздку на платформі BlaBlaCar, не переходячи в сторонні месенджери. Об’єднавшись з НБУ та іншими компаніями в рамках проекту #ШахрайГудбай ми зможемо ще активніше підвищувати рівень обізнаності українців та вберегти їх від шахраїв.
- Роман Мірошніченко, Генеральний директор BlaBlaCar в Україні.

Кілька простих правил захистять вас від шахраїв
Ми активно боремося з шахраями й розробили кілька простих правил. Якщо ви будете дотримуватися їх, ми зможемо захистити вас і ваші гроші:

  • ЗАВЖДИ оплачуйте поїздки та спілкуйтеся з водієм у додатку BlaBlaCar або на нашому сайті – тільки тут ми зможемо вам допомогти. Не переходьте на сторонні ресурси.
  • ЗАВЖДИ платіть водієві готівкою в авто після того, як ви виїхали.
  • На BlaBlaCar оплачуються ТІЛЬКИ збір за послуги BlaBlaCar та автобусні квитки. Ніколи не проводьте платежі поза платформою.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє понад 100 мільйонам користувачів подорожувати у 22 країни світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними та зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше ніж 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride