BlaBlaCar повідомляє про придбання української компанії Octobus

BlaBlaCar повідомляє про придбання української компанії Octobus

Завдяки спільним зусиллям Octobus і BlaBlaCar автобусні перевізники отримають ключовий функціонал, який допоможе їм бути конкурентоспроможними і збільшувати темпи розвитку в поточних ринкових умовах.

Київ, 21.04.2021 — BlaBlaCar, найбільша в світі платформа для автодорожніх поїздок, оголошує про покупку Octobus, української компанії з автоматизації автобусних пасажирських перевезень.

Цифровізація автобусного ринку в Україні та за її межами

Octobus — це хмарна платформа, створена в Україні, за допомогою якої автобусні перевізники отримують можливість автоматизувати свої бізнес-процеси, від продажів і маркетингу до аналітики, бухгалтерії та управління автопарком.

Завдяки спільним зусиллям Octobus і BlaBlaCar автобусні перевізники отримають ключовий функціонал, який допоможе їм бути конкурентоспроможними і збільшувати темпи розвитку в поточних ринкових умовах. Серед них — можливість сформувати власний сайт і мобільний додаток для онлайн-продажів, а також власний колл-центр для продажів по телефону і мобільний додаток для водіїв і персоналу.

Угода з Octobus дозволить BlaBlaCar прискорити цифровізацію ринку автобусних перевезень в Україні і масштабувати її в країни, де автобусні оператори все ще продають більшу частину своїх квитків офлайн на автостанціях і в касах. У свою чергу, у користувачів BlaBlaCar з’явиться більше вибору для поїздок: поїздки з попутниками на особистих автомобілях або автобусні поїздки.

Для BlaBlaCar це рішення прийнято в рамках загальної стратегії розвитку. Компанія виросла з глобальної карпулінгової спільноти і стає глобальним мультимодальним маркетплейсом, об’єднавши на одній платформі карпулінгові і автобусні пропозиції для 90 мільйонів користувачів в країнах Європи і Латинської Америки. У той час, коли транспортна індустрія все ще відновлюється від впливу кризи, BlaBlaCar починає поступово набирати обертів на зростаючих ринках, в тому числі і в Україні, яка є одним з ключових ринків для компанії.

«Український автобусний ринок має великий потенціал. На відміну від європейських країн, ринок України складається з сотень автобусних операторів. У багатьох з них є своя система управління бізнесом, яка не завжди відповідає потребам, оскільки розробляти і підтримувати подібні рішення — досить затратне заняття. Перевізник хоче займатися перевезеннями, а не IT розробками — це логічно. При цьому більшість компаній, особливо дрібних, досі ведуть бізнес в екселі і навіть блокноті. Ми хочемо допомогти перевізникам трансформувати свій бізнес, вивести його на новий рівень і прискоритися в розвитку. Разом з сильною і талановитою командою Octobus, ми запропонуємо перевізникам технологію, за допомогою якої вони зможуть забезпечити оптимальну онлайн присутність, оптимізувати свої бізнес-процеси, зосередившись на ключових завданнях свого бізнесу, якості послуг для пасажирів і, як наслідок, підвищенню продажів»
- Олексій Лазоренко, Генеральний директор BlaBlaCar в Україні
«Ми раді, що нас з BlaBlaCar об’єднує спільне бачення майбутнього українського автобусного ринку. Продуктове рішення Octobus, а також досвід і масштаб BlaBlaCar допоможуть нам прискорити процес цифровізації автобусного ринку, зробивши його зручним і доступним для мільйонів українських користувачів. Для автобусних перевізників система буде залишатися незалежним інструментом для управління інвентарем і бізнес процесами, при цьому існуючі партнери BlaBlaCar зможуть користуватися сервісом безкоштовно».
- Іван Кіров, засновник і CEO Octobus

Фандрейзинг для прискорення темпів розвитку BlaBlaCar

Також BlaBlaCar повідомляє про залучення інвестицій у розмірі 97 млн євро, щоб підтримати і прискорити темпи розвитку, які вдалося зберегти протягом останніх 12-ти місяців під час пандемії. BlaBlaCar продемонстрував стійкість під час кризи Covid-19, зберігши свої позиції на всіх ринках, і має хороші можливості для реагування на зростаючі потреби мандрівників в умовах посткризової нової реальності.

Залучені інвестиції допоможуть зберегти поточні темпи зростання компанії, а також розвивати автобусний бізнес BlaBlaCar, зокрема і в Україні. Серед ключових завдань компанії — розширення мережі автобусних партнерів і вдосконалення платформи, щоб запропонувати пасажирам зручний і надійний спосіб покупки квитка онлайн.

У новий раунд фінансування увійшов існуючий інвестор VNV Global, а також нові інвестиційні фонди:

  • Фонд Otiva J / F AB, створений Йонасом Нордландером і Філіпом Енгельбертом, засновниками Avito.
  • Фонд FMZ Ventures, новий інвестиційний фонд, який фокусується на маркетплейсах і економіці вражень, створений Майклом Цайссером, колишнім керівником з інвестицій в Alibaba Group та членом рад директорів Lyft і Tripadvisor.

«Криза змінила правила гри в сфері мобільності, і ми бачимо привабливі можливості для прискорення наших амбіцій щодо розширення пропозиції мультимодальних поїздок, говорить Ніколас Брюссон, співзасновник і CEO BlaBlaCar. «Фінансування, яке доповнює і без того достатній баланс, допоможе нам вести наступальну стратегію в міру того, як ми стаємо сильнішими після безпрецедентного року кризи. Ми були в гарному та безпечному положенні до цього фінансування, а тепер у нас є відмінна можливість піти на певний ризик, прискорюватися і мріяти масштабно», – доповнює він.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar це найбільша в світі платформа для поїздок, заснована на співтоваристві людей, що дозволяє більш 90 мільйонам користувачів подорожувати по 22 країнам світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними і зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

Про Octobus

Octobus — це сучасна хмарна платформа, за допомогою якої автобусні перевізники отримують можливість автоматизувати всі свої бізнес-процеси, від продажів і маркетингу до аналітики, бухгалтерії та управління автопарком.

Octobus був заснований в Києві в 2018 році і розвивався українською командою. На сьогоднішній день, продуктом Octobus користуються десятки автобусних перевізників з восьми країн світу. В Україні Octobus об’єднує автобусних перевізників, основні автовокзали і онлайн-агентства в єдиний дистрибуційні простір, що дозволяє продавати десятки тисяч автобусних квитків щомісяця.

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride