До Європи на власному авто чи відпочинок вдома: як українці планують відпустку у 2023 – дослідження BlaBlaCar

До Європи на власному авто чи відпочинок вдома: як українці планують відпустку у 2023 – дослідження BlaBlaCar

27 червня, Київ — Понад половина українців почала подорожувати менше, водночас 80% їздили у туристичну мандрівку принаймні один раз від початку повномасштабної війни. Лише 12% українців цьогоріч планують літню відпустку за кордоном, а третина — обирає відпочинок в Україні. Такі дані дослідження BlaBlaCar, найбільшого маркетплейса для автодорожніх подорожей, який об’єднує поїздки з попутниками та на автобусах.

27 червня, Київ Понад половина українців почала подорожувати менше,  водночас 80% їздили у туристичну мандрівку принаймні один раз від початку повномасштабної війни. Лише 12% українців цьогоріч планують літню відпустку за кордоном, а третина — обирає відпочинок в Україні. Такі дані дослідження BlaBlaCar, найбільшого маркетплейса для автодорожніх подорожей, який об’єднує поїздки з попутниками та на автобусах.

Найбільше респондентів віддають перевагу відпочинку в Україні

BlaBlaCar зібрав дані щодо напрямків мандрівок, які найчастіше обирають українці для літньої відпустки. Більшість респондентів віддають перевагу подорожам у межах України, як до повномасштабного вторгнення, так і зараз. Другим за популярністю напрямком були та залишаються країни Західної Європи

До повномасштабної війни українці переважно обирали відпочинок в Україні, проте сьогодні ця цифра знизилась до 36%. Імовірно, через активні бойові дії на Сході та Півдні України, менше українців розглядають для себе варіанти відпочинку біля моря, наприклад, в Одесі чи інших узбережних містах.

Топ напрямків для літньої відпустки до 24.02.2022
  1. Україна  
  2. Західна Європа
  3. Східна Європа 
  4. Африка 
56% респондентів

37% респондентів

15% респондентів

10% респондентів

Топ напрямків для літньої відпустки після 24.02.2022
  1. Україна  
  2. Західна Європа
  3. Східна Європа 
36% респондентів

34% респондентів

10% респондентів

Понад 30% українців обирають соло-подорожі

Протягом останнього року майже половина українців обирали подорожувати з сімʼєю, а 34% віддавали перевагу мандрівкам наодинці. Щодо видів транспорту, то найбільше респондентів подорожують власним авто, третина віддає перевагу автобусам і 22% – залізниці. З початку повномасштабного вторгнення кількість міжнародних автобусних поїздок збільшилася втричі. Також кожен четвертий українець почав витрачати більше часу на планування відпустки, ніж до повномасштабної війни, адже зараз організація подорожі потребує врахування багатьох факторів.

Більш ніж половина українців ставляться нейтрально та позитивно до туристичних поїздок під час війни

BlaBlaCar фіксує, що на запитання щодо ставлення до туристичних поїздок під час війни було відповісти найважче. Кожен четвертий респондент утримався від відповіді, 10% опитаних користувачів зазначили, що ставляться до таких поїздок погано, 30% – що добре і 35% – нейтрально.

Дослідження проводилось методом онлайн-анкетування серед користувачів BlaBlaCar в Україні. У ньому взяли участь 7015 респондентів.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі платформа для поїздок, заснована на спільноті людей, що дозволяє понад 100 мільйонам користувачів подорожувати у 22 країни світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними та зручними. BlaBlaCar щорічно скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше ніж 120 млн людей. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride